شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۳
قبل از انقلاب گروهی از  روشنفکران غرب زده به دنبال حذف واژه روحانیت بودند

حوزه/ رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: در دوران طاغوت و رژیم پهلوی دشمنان اسلام به دنبال تغییر کاربری حوزه های علمیه و واژه روحانیت بودند و حتی گروهی از روشنفکران غرب زده این شبهه را در اذهان مردم ایجاد می کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی شامگاه شنبه و همزمان با سالروز ولادت پیامبراکرم(ص) و امام صادق(ع) در آیین عمامه گذاری جمعی ازطلاب موسسه امام خمینی(ره) با بیان این ‌که شیاطین دام‌های خود را با ظاهری موجه و زیبا ارائه می‌کنند، اظهارداشت: روشنفکران غرب زده دوران طاغوت شبهه می‌کردند که بابی به نام روحانی یا روحانیت در منابع دینی اسلام وجود ندارد، بلکه واژه روحانی برگرفته از دین مسیحیت است و در دین مسیحیت است که دستگاهی به نام روحانیت وجود دارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به ادعاهای روشنفکران غرب زده اشاره و تصریح کرد: آن‌ها ادعا می‌کردند که در اسلام، عالِم داریم و عالم بودن هم اختصاص به طلاب حوزه‌های علمیه ندارد، بلکه هر فردی که علمیت داشته باشد و مشغول فعالیت‌های علمی شود، عالم نامیده می‌شود که همه این شبهه‌ها برای تخریب روحانیت بود.

وی ادامه داد: در دوران قبل از انقلاب برای از میان بردن مظاهر و آثار دینی، فعالیت‌های بسیاری، از جمله تغییر کاربری حوزه‌های علمیه، و ممنوعیت لباس روحانیت و برگزاری عزاداری ابا عبدالله(ع) صورت گرفت تا اسلام از میان جامعه به پستوها برود.

استاد حوزه با بیان این‌که لباس روحانیت یک سمبل است، اظهارداشت: سمبل و نماد نشانگر حقیقت و واقعیت است، گرچه دلالت سمبل‌ها بر حقایق، قراردادی است، و در زندگی انسانی سمبل‌های فراوانی وجود دارد که بدون آن‌ها زندگی فلج خواهد شد.

آیت‌الله مصباح یزدی افزود: برخی از سمبل‌های زندگی، رفتاری هستند، مانند برخاستن هنگام ورود یک فرد برای احترام به وی، و اگر بخواهیم لفظ را جایگزین حرکت کنیم، خود لفظ نیز سمبلی قراردادی برای بیان یک معناست.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان این‌که تمام اعمال عبادی ما نیز سمبل هستند، خاطر نشان کرد: نماز، مناسک حج، مانند طواف به دور خانه کعبه، رمی جمرات و قربانی کردن، نمادهایی برای ابراز بندگی انسان در مقابل خداوند هستند، زیرا به عنوان مثال، در عمل قربانی کردن، کار ما نمادی از ذبح اسماعیل توسط حضرت ابراهیم(ع) است و ما در واقع کار حضرت ابراهیم(ع) را یادآوری می‌کنیم.

عضو جامعه مدرسین افزود: فلسفه این لباس ( روحانیت) آن است که مردم با دیدن روحانیون به سمت اخلاقیات گرایش پیدا می‌کنند و ما باید مراقبت کنیم از این لباس و هم در گفتار و کردار عالم به عمل باشیم.

انتهای پیام   313/17

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha